GA Eagles oefent tegen Heerenveen.
Volledig scherm
GA Eagles oefent tegen Heerenveen. © BSR/Soccrates

GA Eagles speelt in leeg stadion tegen Heerenveen

Go Ahead Eagles heeft de eerste sparringpartner gevonden in de voetballoze coronaperiode. Komende vrijdag gaat het elftal van trainer Jack de Gier op bezoek bij Heerenveen.

Het duel wordt achter gesloten deuren gespeeld in het Abe Lenstra Stadion in Friesland. GA Eagles zoekt nog naar twee andere tegenstanders voor de komende weken. Het doorgaan van de wedstrijden is onder voorbehoud van verdere maatregelen die komende week wellicht nog worden afgekondigd door de autoriteiten om het coronavirus verder in te dammen.
De KNVB heeft de profclubs toestemming verleend om - afgeschermd - oefenduels te spelen. 

Het coronavirus heeft een grote impact op het betaald voetbal. Tot en met 31 maart is er geen competitievoetbal en zoeken de clubs naar alternatieven. Trainer De Gier heeft een speciaal programma samengesteld voor zijn selectie, die binnen de poorten van de Adelaarshorst volledig afgezonderd van de buitenwereld werkt. De medische staf van de Deventer club houdt de gezondheid van de spelers nauwgezet in de gaten. 
De jeugdopleiding van GA Eagles ligt tot 1 april stil. Alle wedstrijden en trainingen vinden tot die tijd geen doorgang.