Volledig scherm
Gino Bosz © Wout van Zoeren

GA Eagles-speler Gino Bosz in beeld bij Zuid-Spaanse club

De wegen van Gino Bosz en Go Ahead Eagles gaan mogelijk scheiden. De 26-jarige centrale verdediger annex middenvelder was deze week twee dagen op proef in Spanje.

Bosz kreeg van GA Eagles toestemming om af te reizen naar Atlético Sanluqueño CF in Zuid-Spanje. De club is afkomstig uit Sanlucár de Barrameda - een stad aan de Middellandse Zee, ten zuiden van Sevilla – en actief op het derde Spaanse niveau. Bosz keerde donderdag terug op het trainingsveld in Deventer en is in afwachting van een mogelijke aanbieding van de Andalusische club. GA Eagles staat wel open voor een vertrek van de voetballende stylist, die in de Adelaarshorst nog een contract heeft tot de zomer van 2021.

In Deventer komt Bosz momenteel amper nog in de plannen voor van de technische leiding. In de eerste vijf wedstrijden van het seizen mocht hij als centrumverdediger nog opdraven van trainer Jack de Gier, waarna hij werd gepasseerd ten faveure van Sam Beukema. Eind oktober keerde Bosz als middenvelder even terug in de ploeg tegen FC Den Bosch en FC Volendam, maar sindsdien verdween hij naar het tweede plan.

Vorig seizoen was Bosz vaste waarde onder trainer John Stegeman en kwam hij tot 34 competitieduels voor GA Eagles, dat hem in de zomer van 2018 binnenhaalde. Eerder kwam Bosz uit voor Vitesse, Heracles en Cambuur.