Volledig scherm
Thomas Verheydt heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Almere City. © BSR AGENCY / SOCCRATES

GA Eagles-spits Thomas Verheydt kiest voor Almere City FC

videoThomas Verheydt heeft voor twee seizoenen getekend bij Almere City FC. Verheydt speelde nog geen wedstrijd voor GA Eagles in de voorbereiding vanwege een slepende hielblessure, maar stond in de belangstelling van meerdere clubs.

Onder meer het Schotse St. Mirren en Almere City. Hij was bij de Deventer aanhang erg populair, maar mocht van de nieuwe trainer Jack de Gier toch vertrekken. Verheydt speelde 35 duels voor GA Eagles en scoorde 13 keer.

Verheydt had nog een contract tot 2020 in Deventer. De spits trainde wel mee bij GA Eagles in de voorbereiding, maar speelde geen wedstrijden vanwege een voetblessure. GA Eagles krijgt een transfervergoeding.

Op de site van GA Eagles reageert de voetballer: ,,Toen er interesse kwam van een aantal clubs uit binnen- en buitenland, heb ik een bewuste afweging gemaakt”, zegt Verheydt. ,,Wat is het beste voor mij als voetballer en wat is het beste voor mijn gezin? Want ook dat laatste – met een kleine van tweeënhalf jaar oud en een tweede op komst – heeft voor mij mede een rol gespeeld om voor Almere City FC te kiezen. Hierdoor kan ik weer in Zoetermeer gaan wonen: dichter bij mijn roots en dichter bij opa’s en oma’s.”

Springplank

Technisch manager Paul Bosvelt reageert op de clubsite: ,,Vorige zomer werd Thomas halverwege de voorbereiding toegevoegd aan onze selectie. In de gesprekken kwam toen al naar voren: een goed seizoen draaien en dan wellicht een stap maken. Go Ahead Eagles als springplank, zoals voor meer spelers is gebeurd. Vervolgens heeft hij bij de club snel zijn plek gevonden en wist hij mede door zijn inzet en strijdlust snel een geliefde speler te worden bij het publiek. Van ons hoefde hij deze zomer dan ook zeker niet weg, maar al snel toonde een aantal clubs zich concreet geïnteresseerd. Hij heeft ervoor gekozen zijn carrière te vervolgen bij Almere City FC, dat bereid bleek aan onze financiële voorwaarden te voldoen. Wij danken Thomas voor wat hij betekend heeft voor Go Ahead Eagles en wensen hem succes toe in zijn verdere loopbaan.”

Verheydt had onlangs nog een prominente rol in de lancering van het nieuwe tenue van Go Ahead Eagles:

Volledig scherm
Thomas Verheydt (r). © Wout van Zoeren