Volledig scherm
Thomas Verheydt © BSR AGENCY / SOCCRATES

GA Eagles-spits Thomas Verheydt op weg naar Schotland

De toekomst van Thomas Verheydt ligt zeer waarschijnlijk niet in Deventer. De spits van Go Ahead Eagles is op weg naar Schotland, waar St. Mirren zich inmiddels heeft gemeld voor Verheydt.

Verheydt lijkt daarmee op weg naar de uitgang van De Adelaarshorst. De 27-jarige aanvalsleider reist het komende weekeinde al met zijn zaakwaarnemer Danny Ris af naar Schotland om het juiste gevoel te krijgen bij de Schotse club en de mogelijke deal te beklinken. St. Mirren speelt op zondag in het eigen stadion in Paisley – een stad ten westen van Glasgow - een bekerwedstrijd tegen Dunfermline. Dan heeft Verheydt ook een gesprek met de Schotse club.

Naar verluidt hebben Go Ahead Eagles en St. Mirren inmiddels al contact gehad over de spits en zal dat een mogelijke overgang niet meer in de weg staan. Verheydt hoeft van GA Eagles overigens niet te vertrekken, maar heeft van de clubleiding wel toestemming gekregen om met andere clubs in gesprek te gaan. Verheydt heeft nog een doorlopend contract tot volgend jaar zomer bij GA Eagles, dat daardoor wel een afkoopsom verlangt van St. Mirren.

Verheydt speelde vorig jaar nog in Engeland voor Crawley Town en heeft zelf aangegeven toe te zijn aan een nieuwe buitenlandse uitdaging. St. Mirren speelt op het hoogste niveau in Schotland. Verheydt doet vrijdagavond vanwege een blessure aan de hak sowieso niet mee in de wedstrijd van GA Eagles tegen Excelsior.