Paul Bosvelt (l)m is blij met Soufyan Ahannach
Volledig scherm
Paul Bosvelt (l)m is blij met Soufyan Ahannach © Henny Meijerink

GA Eagles strikt Ahannach voor komende half jaar als vervanger voor Van der Venne

VIDEOSoufyan Ahannach maakt de overstap naar Go Ahead Eagles. De aanvallende middenvelder en de Deventer club zijn maandag tot overeenstemming gekomen. Ahannach tekent voor een half jaar in de Adelaarshorst.

GA Eagles pikt Ahannach op bij het Engelse Brighton & Hove Albion, waar zijn nog doorlopende contract per vandaag ontbonden  is. Ahannach vult het gat op wat de naar RKC Waalwijk vertrokken Richard van der Venne achterlaat. De 24-jarige linkspoot is een oude bekende van trainer Jack de Gier, die nog met Ahannach samenwerkte bij Almere City. ,,GA Eagles voelt als een warm bad‘’, aldus Ahanach in een reactie. 

Doorbraak

In Flevoland beleefde de middenvelder zijn doorbraak die hem in 2017 een lucratieve transfer opleverde naar Engeland. Daar kwam hij niet tot wasdom, waarna hij zes maanden later werd verhuurd aan Sparta. Een dubbele beenbreuk gooide het afgelopen seizoen nagenoeg in het water. Dit seizoen werd hij door Brighton – waar zijn contract komende zomer afloopt – verhuurd aan het Brusselse Royal Union Saint-Gillis, uitkomend op het tweede Belgische niveau. Een vaste waarde werd hij niet. 

De Gier

,,Als ik zie hoe ik hier ben opgevangen vanmorgen, de warmte, dat voelt al heel anders dan in België. Het was heel afstandelijk in Brussel, waar ik in het najaar speelde bij Royal Union Saint-Gillis. De klik met de trainer (de Deen Thomas Christiansen, red.) was er niet en hij koos voor zijn eigen spelers. In de winterstop ben ik er weggegaan en ben ik mijn opties gaan afwegen. GA Eagles is een aansprekende club en de trainers ken ik maar al te goed. Met Jack heb ik gewerkt in Almere, net als met Marco Heering. Zij weten wat ze aan mij hebben en hebben vertrouwen in me.  Ze wilden mij vorig jaar zomer al naar Go Ahead halen, maar toen lukte het niet. NU gelukkig wel en ik hoop dat vertrouwen terug te betalen.’’

Soufyan Ahannach in het shirt van Sparta
Volledig scherm
Soufyan Ahannach in het shirt van Sparta © Cor Vos