Volledig scherm
Jenthe Mertens. © GA Eagles

GA Eagles strikt Belgische verdediger Jenthe Mertens

Jenthe Mertens is de nieuwe rechtsback van Go Ahead Eagles. De 19-jarige Belg komt over van OH Leuven en tekent een contract voor een jaar met de optie voor nog een seizoen.

Daarmee heeft GA Eagles een paar uurtjes voor het verstrijken van de transferdeadline alsnog een nieuwe rechtsback binnengehaald. Eerder op de dag moest Tristan Dekker afhaken - de VVV‘er was al gekeurd in Deventer - omdat de financiële onderhandelingen op het laatste moment stuk liepen. 

Dus richtte technisch manager Paul Bosvelt zijn pijlen op Mertens. De jonge Belg moet bij GA Eagles de hiaat aan de rechterkant op vullen, waar Wout Droste twee weken geleden wegviel met een zware knieblessure. De routinier ontbreekt vanwege een gescheurde kruisband de rest van het seizoen.  

Mertens genoot een groot deel van de opleiding bij OH Leuven, waarvoor hij ook twintig officiële duels speelde in de hoofdmacht. ,,Mede door best veel inkomende transfers heb ik pas op de plaats moeten maken”, vertelt Mertens op de clubwebsite. ,,Ik ben nu op een leeftijd aangekomen waarop ik minuten moet maken om me verder te ontwikkelen. Go Ahead Eagles kende ik al toen ik van de interesse hoorde. Ze hebben toch recent enkele jaren Eredivisie gespeeld. Verder heb ik appcontact gehad met Sam Hendriks en de huidige keeperstrainer Harmen Kuperus, die ook bij OH Leuven actief is geweest. Zij waren ook heel positief.”

Hele flank

Mertens is een rechterverdediger die de hele flank bestrijkt, zegt de jonge Belg zelf.  ,,Ik houd van assists geven en een goaltje meepikken, maar haal er ook echt een kick uit een buitenspeler uit de wedstrijd te spelen. Wat dat betreft kan ik best een – op een goede manier – agressieve speelstijl hebben. Dat past wel bij Go Ahead Eagles, als ik me goed heb laten informeren…”