Volledig scherm
Jan Kromkamp © Ronald Hissink

GA Eagles-trainer Jan Kromkamp sleept UEFA-A-diploma binnen

Jan Kromkamp is geslaagd voor de UEFA-A. De 38-jarige oud-international en jeugdtrainer van Go Ahead Eagles kreeg afgelopen week het zo begeerde diploma in handen.

Kromkamp mag nu in het gehele amateurvoetbal als trainer aan de slag. Ook als assistent-trainer en coach bij de beloften en jeugd in het betaalde voetbal is de oefenmeester welkom. Sinds dit seizoen is Kromkamp hoofd technische zaken van de jeugdafdeling van Go Ahead Eagles, waar hij ook de jeugd O19 onder zijn hoede heeft.

De oud-speler van onder meer AZ, Liverpool en PSV was een van de 24 deelnemers aan de opleiding UEFA A. Van de groep van 24, met onder andere ook oud-profs als Dirk Kuyt, Patrick Pothuizen en Cedric van der Gun in de gelederen, haalden er 22 het diploma UEFA-A.

  1. Elso Brito in STIFTEN: regenachtig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde
    VIDEO

    Brito in STIFTEN: regenach­tig Nederland in plaats van Afrikaanse zon, maar terugkeer bij oude liefde

    Elso Brito had de wedstrijd tegen Telstar van zondag rood omcirkeld in zijn agenda. Zijn oude club heeft een bijzonder plekje in het voetbalhart, al had hij de uitbeurt met Go Ahead Eagles in Velsen-Zuid graag ingeruild voor een stek in de nationale ploeg van Kaapverdië. ,,Uitkomen voor je land is een van de mooiste dingen die er voor een voetballer zijn’’, zegt Brito in Stentors videorubriek Stiften.