GA Eagles.
Volledig scherm
GA Eagles. © BSR/Soccrates

GA Eagles verschuift feest ‘100 jaar Vetkampstraat’ naar najaar

Nu het betaald voetbal dit seizoen vooralsnog tot een einde is gekomen vanwege de onvoorspelbare coronacrisis, heeft Go Ahead Eagles een streep gezet door alle geplande festiviteiten rond 100 jaar Vetkampstraat.

GA Eagles zou 1 mei rond de thuiswedstrijd tegen TOP Oss tal van feestelijkheden hebben rond het bijzondere jubileum. Voor het honderdste jaar op rij speelt Go Ahead Eagles op de plek die we sinds jaar en dag kennen als de Vetkampstraat, waar het in 1920 zijn entree beleefde. Daarvoor werkte de viervoudig landskampioen zijn duels af op de Ossenweerd, nabij de IJssel.
Gezien de ruime voorbereidingen die de organisatie met zich mee brengt, heeft GA Eagles besloten nu al besloten het evenement uit te stellen tot het najaar. ,,Ik benadruk dat het om úítstel gaat en niet om áfstel”, benadrukt algemeen directeur Jan Willem van Dop. 

September

GA Eagles heeft de feestelijkheden rond het jubileum daarom verschoven naar het weekeinde van 19, 20 en 21 september. Op die datum (19 september) speelde Go Ahead in 1920 - exact honderd jaar geleden - de allereerste reguliere competitiewedstrijd op de locatie waar nu de Adelaarshorst staat. Be Quick Groningen was destijds tegenstander en met 0-1 te sterk.

Feestavond

Ook de feestavond Fly like an Eagle, die voor 23 mei op het programma stond, wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum eind september.