GA Eagles-speler Bas Kuipers viert zijn feestje, terwijl Zwollenaar Bram van Polen pijn in de buik heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
GA Eagles-speler Bas Kuipers viert zijn feestje, terwijl Zwollenaar Bram van Polen pijn in de buik heeft. © Pro Shots / Erik Pasman

GA Eagles vindt rust met zege in heerlijke IJsselderby, crisis bij geplaagd PEC Zwolle

IJsselderby / RapportUitgerekend aartsrivaal Go Ahead Eagles kondigt alarmfase 1 af in Zwolle. Na een meeslepende IJsselderby (1-0) laveert Deventer naar de veilige middenmoot en wordt PEC nog vaster op de laatste plaats van de eredivisie gedrukt.

 1. Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinneringen aan angstgegner Heracles
  PREMIUM

  Veenstra en Yildirim hebben met Go Ahead Eagles wél warme herinnerin­gen aan angstge­gner Heracles

  De plakboeken komen onder het stof vandaan. Wietse Veenstra veegt ze schoon en gaat op zoek naar 24 april 1966. Die zondag, ruim 55 jaar geleden, is het Veenstra die Go Ahead in de eigen Adelaarshorst met twee doelpunten de 2-0 zege op Heracles schenkt. Het is de eerste, en meteen laatste, keer dat Deventer - in de eredivisie - kan juichen voor winst tegen de provinciegenoot uit Almelo.
 2. Pijnlijke landing van Kramer op oude nest: zwak Go Ahead Eagles geeft AZ haar glans terug
  PREMIUM
  Rapport

  Pijnlijke landing van Kramer op oude nest: zwak Go Ahead Eagles geeft AZ haar glans terug

  Go Ahead Eagles had in de eredivisie jarenlang de reputatie van Wegenwacht. Tegenstanders met pruttelende motor werden niet zelden weer op gang gebracht en trapten na een Deventer oplapbeurt gretig het gaspedaal in op weg naar betere tijden. Het geplaagde AZ was zondagmiddag de nieuwste gebruiker van deze diensten. De Alkmaarders stevenden af op een crisis na drie nederlagen op rij, maar vonden tegen het pijnlijk zwakke en apathisch spelende GA Eagles de weg naar boven in de eredivisie terug (5-0).