Volledig scherm
Drukte voor de goal tijdens Ga Eagles tegen Helmond Sport. Foto Ab Hakeboom

GA Eagles vloert titelkandidaat

DEVENTER – GA Eagles heeft vrijdagavond in de eigen Adelaarshorst titelkandidaat Helmond Sport gevloerd: 2-1. Op een glad veld maakten beide ploegen er een boeiende pot voetbal van, waarin op basis van negentig minuten de verdiende winnaar. De beginfase was juit nog overduidelijk voor Helmond Sport.

De gasten namen het heft in handen en waren via Samir Fazli het dichtst bij de openingstreffer. Hij mikte de bal na een vlot lopende aanval tegen de lat. Halverwege de eerste helft kreeg GA Eagles meer grip op het duel. Met name via Jarchinio was de ploeg gevaarlijk. Zijn eerste inzet kon doelman Wouter van der Steen nog simpel pakken. Maar kort voor de pauze moest de goalie zich strekken om de 1-0 te voorkomen.

Pal na de hervatting was het wel raak. De bal belandde al stuiterend voor de neus van Xander Houtkoop. De linkervleugelaanvaller haalde met zijn rechterbeen verwoestend uit: 1-0. Het was alweer de twaalfde competitietreffer die de clubtopscorer liet aantekenen. Een dikke tien minuten later verdubbelde Quincy Promes de score zelfs. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied koel raak.

Nadat keeper Nick Marsman en de lat aanvankelijk een Brabantse treffer voorkwamen, moest GA Eagles toch een tegengoal toestaan. De 2-1 van Samir Fazli zorgde voor de nodige ophef in het Deventer kamp. Want terwijl hij scoorde lag Deniz Türüç al even geblesseerd in het strafschopgebied van de thuisploeg. Arbiter Tom van Sichem zag er echter niks onreglementairs in.

Daarna bleef het spannend tot het eindsignaal. Temeer GA Eagles verzuimde om een aantal kansrijke situaties goed uit te spelen.

Go Ahead Eagles – Helmond Sport 2-1 (0-0). Toeschouwers: 3469. 47. Xander Houtkoop 1-0, 58. Quincy Promes 2-0, 79. Samir Fazli 2-1. Scheidsrechter: Van Sichem. Gele kaart: Quekel (Helmond Sport).

GA Eagles: Marsman; Karami, Vriends, Van der Linden, Schenk; Promes, Overgoor, Türüç; Antonia (82. Peters), Kolder, Houtkoop.

Helmond Sport: Van der Steen; Siers (85. Van Geffen), De Regt, Ter Horst (73. Grabovac), Justiana; Brouwers, Sequeira, Guijo-Vleasco, Fazli; Quekel (66. Stachnik), Güvenç.