Volledig scherm
Ceriel Oosthout wordt per brancard van het veld gedragen. Gevreesd wordt voor schade aan zijn rechterknieband. foto Erik Pasman

GA Eagles volkomen kansloos in Koel

VENLO - GA Eagles is de competitie wel eens fijner begonnen.De 5-0 nederlaag in De Koel maakte duidelijk dat de Deventer ploeg nog allesbehalve stabiel is. Even vervelend was het afhaken van reserve-aanvoerder Ceriel Oosthout met een ernstig uitziende knieblessure.

VVV is kampioenskandidaat, heeft een paar uitstekende aanvallers, maar de manier waarop er vijf treffers achter keeper Remko Pasveer vielen was veelzeggend. In de tweede helft was bijna elke aanval bingo, helemaal na de 2-0. ,,Tot dan leek er niet veel aan de hand'', had trainer Andries Ulderink gezien. ,,Maar na die 2-0 laten een aantal spelers de kop hangen en geven ze het op.'' Ulderink duidde niet alleen op zijn verdediging, maar ook op de linies daarvoor. En het was juist het streven dit seizoen stabieler te worden door met het hele team tot de laatste minuut te knokken. Verdedigen begint voorin, was de conclusie van Ulderink na afloop van vorig seizoen.

De rampspoed aan Deventer zijde begon vlak voor rust pas goed. Net in een fase dat GA Eagles wat daadkracht toonde, viel Ceriel Oosthout uit en stond niet meer op. Bij een duel aan de achterlijn kreeg hij een duw van VVV'er Van Dessel. De aanvoerder van GA Eagles werd met een van pijn vertrokken gezicht in de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. In het Deventer ziekenhuis wordt het letsel in zijn knie nog nader onderzocht. Gevreesd wordt voor schade aan één of meerdere kniebanden. Maikel Kieftenbeld maakte na het afhaken van Oosthout zijn debuut in het betaalde voetbal. Maar de A-junior, wel ingevallen met het mooie rugnummer 14, beleefde weinig plezier aan die invalbeurt.

Oosthout, niet voor niks aanvoerder bij absentie van Jordy Zuidam, wordt een grote rol toegedicht in het plan van Ulderink. Vanaf de rechterkant dient Oosthout in aanvallend opzicht snel aansluiting te zoeken bij de spits om dan in kansrijke positie te komen.

Gisteravond kwam in de eerste helft geen enkele Deventenaar in kansrijke positie. Pas in de 38ste minuut tekende Oguzhan Türk voor de eerste doelpoging. Zijn schot belandde naast het doel van de werkloze Kevin Begois. En ook kort na rust nam de ploeg van Ulderink nog een tiental minuten het initiatief, zonder tot echte kansen te komen.

Voor het doel van Remko Pasveer was het vaker bal. In de achttiende minuut kapte Samir El Gaaouiri op de achterlijn Dave Bus uit, nadat Jonathan Vosselman de bal verkeerd uitspeelde. El Gaaouiri liet vervolgens ook Pasveer kansloos. Vosselman beleefde toch al een ongelukkige avond. Hij had geen grip op zijn directe tegenstander Ruben Schaken. De oud-Veendammer scoorde tweemaal en gaf nog een assist op Calabro. Invaller Dadda tekende voor de vijfde treffer. Tot geluk van de Deventer ploeg rekende arbiter Makkelie geen blessuretijd bij.