Jan Willem van Dop
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Willem van Dop © Dennis Bresser

GA Eagles wenst geen lege tribunes en wil duels tijdens lockdown verplaatsen

Als het aan Go Ahead Eagles ligt wordt de competitie in de eredivisie de komende drie weken stil gelegd en opgeschoven naar een latere speeldatum. Dat heeft de Deventer club dit weekeinde laten weten aan voetbalbond KNVB.

 1. Een talent zo groot als Cruijff en een balvirtuoos met angst voor gemene mandekkers: de recordploeg van Go Ahead uit 1970
  PREMIUM

  Een talent zo groot als Cruijff en een balvirtu­oos met angst voor gemene mandekkers: de record­ploeg van Go Ahead uit 1970

  Wat René Hake, Jeffrey de Lange, Jay Idzes, Oliver Edvardsen en Bobby Adekanye gemeen hebben met František Fadrhonc, Nico van Zoghel, Dick Schneider, André van der Ley en Bert van Marwijk? Ze zijn allemaal clubrecordhouder. De eerste vijf verloren dit seizoen elf duels op rij niet, de laatste vijf deden dat ruim een halve eeuw terug. Nadere kennismaking met een quintet (en een tropische muzikale verrassing) van de ploeg uit 1970, die zaterdag in Waalwijk kan worden onttroond.
 2. GA Eagles duidelijk maatje te klein voor AZ, het clubrecord blijft staan op ‘elf’
  wedstrijdverslag

  GA Eagles duidelijk maatje te klein voor AZ, het clubrecord blijft staan op ‘elf’

  De selectie van Go Ahead Eagles zal het clubrecord - de meeste ongeslagen wedstrijden op rij in de eredivisie - moeten blijven delen met de ‘klas van 1970’. Tegen topploeg AZ werd er geen twaalfde duel aan de reeks vastgeplakt. Sterker nog, met 1-4 kwam GA Eagles nog genadig weg. De bezoekers uit Alkmaar waren eigenlijk op alle fronten beter. De weg naar handhaving in de eredivisie is nog lang voor GA Eagles.