Volledig scherm
Voorwaarts speler Daan Stormink (L) duelleert met GA Eagles player Richard van der Venne (r) © Erik Pasman

GA Eagles wint ook tweede oefenduel in voorbereiding

Go Ahead Eagles heeft dinsdagavond in Twello ook de tweede wedstrijd van het nog prille seizoen in winst omgezet. De amateurs van tweedeklasser Voorwaarts weerden zich kranig, maar bogen het hoofd tegen het vooral na rust verre van imponerende GA Eagles: 0-3.

Trainer John Stegeman liet GA Eagles in beide helften twee volledig verschillende formaties aantreden. Proefspeler Robert Kristo, wiens verblijf in Deventer met een week is verlengd, maakte net als tegen Terwolde wederom geen onuitwisbare indruk, kreeg een uurtje speeltijd, maar bleef doelpuntloos.

Toch schoot GA Eagles uit de startblokken en al binnen een minuut lag de bal voor de eerste keer achter doelman Yoël Finke. Een droge knal van Richard van der Venne betekende de 0-1. Daarna hield Voorwaarts, waar oud-Eagle Jochem de Weerd de trainersscepter deze zomer overnam van Kick Maatman, verdedigend aardig stand zonder zelf ook maar één keer voor het doel van Mark Spenkelink te komen. 

Bosz

Kort voor het half uur scoorde GA Eagles nog twee keer. Eerst was het Istvan Bakx die – net als zaterdag tegen Terwolde – weer het doel vond, waarna de wederom goed acterende Gino Bosz met een rake kopbal de 0-3 op de borden bracht. De Tsjech Jaroslav Navratil, die dinsdagochtend werd goedgekeurd, maakte zijn eerste minuten in Deventer. De flankaanvaller was ijverig, kan heel aardig voetballen, maar kon zich nog niet onderscheiden.

Zwak

Na rust bleef het eenrichtingsverkeer richting de veste van Finke, al beet Voorwaarts wat meer van zich af tegen het steeds minder spelende GA Eagles. De rommelige vertoning die zich ontspon was weinig verheffend voor de ongeveer achthonderd toeschouwers die de halve finale op het WK tussen België en Frankrijk lieten schieten. Een kwartier voor tijd was het zelfs Voorwaarts dat de beste kansen kreeg, maar GA Eagles-keeper Lars Jansen hield met twee knappe reddingen op schoten van Simon Rutgers en Ismar Maglajlic de nul op het bord. Het waren de laatste wapenfeiten in een tweede helft die beter schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Het bleef bij de 0-3 en dat is een ondermaatse score voor GA Eagles.

Blessures

Bij GA Eagles ontbraken keeper Hobie Verhulst die met een scheurtje in het duimbot aan de kant werd gehouden door Stegeman. Ook Pieter Langedijk, Joey Groenbast (knie), Thijs Dekker (heup) en Givan Werkhoven (disciplinaire straf) ontbraken nog tegen Voorwaarts.

Voorwaarts-GA Eagles 0-3 (0-3). 1. Richard van der Venne 0-1, 23. Istvan Bakx 0-2, 27. Gino Bosz 0-3,

GA Eagles, eerste helft: Spenkelink; Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans, Bakx, Van der Venne; Navrátil, Kristo, Andrade.

GA Eagles, tweede helft: Jansen; Hettinga, Ketting, Beukema, Bliek; Bruinink, Overgoor, Dzepar; Pouwels, Kristo (60. Büttner), Slijngard;.