Volledig scherm
Richard van der Venne (Go Ahead Eagles) in duel met Joel Piroe van Jong PSV © W Vzoeren

GA Eagles won pas één keer eerder van Jong PSV

HistorieDe voetballers van Go Ahead Eagles hebben geen al te beste herinneringen aan de wedstrijden tegen Jong PSV. Pas één keer eerder werd er van de Eindhovense beloften, die vrijdagavond wederom naar de Adelaarshorst komen, gewonnen.

Dat gebeurde eerder dit jaar in april toen GA Eagles met 2-1 te sterk was dankzij doelpunten van Jeroen Veldmate en Richard van der Venne.
Een seizoen eerder was de ontmoeting ook al opmerkelijk toen op vrijdag 8 december hevige sneeuwval voetballen in Deventer onmogelijk maakte. Vier dagen later werd het uiteindelijk 1-1. Nadat Donyell Malen de score had geopend tekende Stefano Beltrame voor de gelijkmaker.

Beperkt verleden

De geschiedenis in de eerste divisie is met zes wedstrijden beperkt tussen beide clubs. Jong PSV maakte in 2013 zijn entree in de eerste divisie, maar die eerste jaren verbleef Go Ahead nog in de eredivisie. Na de degradatie in 2015 was Jong PSV de eerste tegenstander voor GA Eagles. De openingswedstrijd werd onder trainer Dennis Demmers met 1-0 verloren in het Philips Stadion. Ook later dat seizoen in de Adelaarshorst moesten de Deventenaren het hoofd buigen voor Jong PSV: 1-2.
Vooral in Eindhoven heeft GA Eagles het vaak lastig. Alle drie de duels gingen verloren, waarvan twee keer met forse cijfers (5-1 en 6-0).

GA Eagles is dit seizoen nog ongeslagen in eigen stadion en is vrijdag favoriet Jong PSV staat zestiende in de eerste divisie en slikt al zeventien duels op rij een tegendoelpunt.

Berden

Negen spelers maakten in het verleden deel uit van zowel de selecties van GA Eagles als Jong PSV. Onder hen Martijn Berden, nu flankspeler bij GA Eagles. Ook Alex Schalk, Eloy Room, Elvio van Overbeek, Jan Kromkamp, Johan Pater, Marcel Ritzmaier, Peter van Ooijen en Remko Pasveer speelden voor beide clubs.