Volledig scherm
Sonny Stevens. © Emiel Muijderman

GAE winkelt opnieuw bij Twente: Stevens nieuwe doelman

Go Ahead Eagles haalt na Brem Soumaoro en Tim Hölscher ook de derde aanwinst voor het nieuwe seizoen weg bij FC Twente. Doelman Sonny Stevens (24) tekent voor één seizoen bij de club uit Deventer.

Stevens is in het bezit van een aflopend contract bij FC Twente, dat hem in 2013 als talentvolle sluitpost overnam van Volendam. De afgelopen vier seizoenen kon hij mede door fysieke problemen nooit als eerste keeper doorbreken in Enschede. Zo liep hij eerder dit seizoen een zware knieblessure op. Stevens maakte nog wel zijn opwachting in het beloftenteam van FC Twente, maar stond in de hoofdmacht geen minuut onder de lat. 

Transfervrij 

De uit Hoorn afkomstige doelman maakt transfervrij de overstap naar Go Ahead Eagles. Stevens tekent een contract voor één seizoen in de Adelaarshorst, waar hij de opvolger van Theo Zwarthoed wordt. Zwarthoed vertrekt na de degradatie bij de club. De verwachting is dat Zwarthoed zijn carrière als reservekeeper zal vervolgen bij FC Groningen. Ook het contract van tweede doelman Erik Cummins wordt niet verlengd bij Go Ahead.