Jaroslav Navratil
Volledig scherm
Jaroslav Navratil © BSR Agency

Geen blessurezorgen GA Eagles: Navrátil en Ahannach fit voor MVV

Go Ahead Eagles is zonder al te veel fysieke schade uit de verloren kwartfinale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht (1-4) gekomen. Jaroslav Navrátil en Soufyan Ahannach waren fysieke zorgenkindjes, maar het duo is zondag gewoon inzetbaar tegen MVV.

Navrátil viel uit met een pijnlijke bilspier, maar de Tsjechische doelpuntenmaker tegen FC Utrecht is fit genoeg om te spelen tegen MVV. Dat geldt ook voor de donderdag eveneens verre van okselfrisse Ahannach. ,,Bij Soufyan liepen de benen vol en na rust zag ik al snel dat het niet ging met hem’’, aldus trainer Jack de Gier. ,,Daarop heb ik hem meteen naar de kant gehaald. Navrátil vroeg zelf om een wissel.’’

Bannink

De personele zorgen na de bekerkraker vallen mee, benadrukte De Gier. Jeroen Veldmate (heup) en Elso Brito (hamstring) kampten de afgelopen weken met klachten, maar zijn ongeschonden uit de bekerstrijd gekomen. Dat geldt ook voor Alexander Bannink die tegen Utrecht een aardige indruk maakte centraal op het middenveld. ,,Maar zijn rol verandert niet’’, aldus De Gier, die Ahannach heeft gehaald als vervanger van de naar RKC vertrokken Richard van der Venne. ,,Dat weet Alex. Hij zal niet elke week spelen, maar Alex gaat nog belangrijk worden voor ons richting het einde van het seizoen.’’

Beukema

GA Eagles start tegen MVV met dezelfde basisploeg die vorige week thuis met 3-1 wist te winnen van FC Eindhoven. Martijn Berden neemt daarmee dus de plaats in van Bannink. Gino Bosz keert na zijn schorsing - die hij kreeg na een rode kaart tegen Jong Ajax - keert terug bij de wedstrijdselectie.
Sam Beukema kan tegen MVV al minuten maken, maar begint nog op de bank in Maastricht. De verdediger is net terug van een knieoperatie en start vrijdag tegen NEC hoogst waarschijnlijk weer in de basis.

Vermoedelijke opstelling GA Eagles: Verhulst; Mertens, Van Iperen, Veldmate, Brito; Corboz, Lieftink, Ahannach; Navrátil, Rabillard, Berden.