Gino Bosz namens Go Ahead Eagles in duel met Matthijs van Nispen van Jong de Graafschap
Volledig scherm
Gino Bosz namens Go Ahead Eagles in duel met Matthijs van Nispen van Jong de Graafschap © W Vzoeren

Gino Bosz en Elso Brito op weg naar basisplaats bij GA Eagles

Waar Gino Bosz en Elso Brito vrijdagavond tegen FC Volendam hoogst waarschijnlijk hun rentree maken in de basis bij Go Ahead Eagles, verliet Donny van Iperen woensdagochtend met een op het oog vervelende knieblessure het veld naast de Adelaarshorst.

Gino Bosz stapte met een beter gemoed van het trainingsveld. Het is zes weken geleden dat hij als centrale verdediger minuten maakte in de hoofdmacht van GA Eagles. Tegen Volendam lijkt Bosz als middenvelder naast Elmo Lieftink terug te keren in de ploeg en vervangt hij de geschorste Maël Corboz. De Amerikaan kreeg een rode kaart (2x geel) tegen Almere City en is automatisch voor één wedstrijd geschorst.

Brito was vorige week op pad met de nationale ploeg van Kaapverdië en miste daardoor het treffen van GA Eagles tegen Almere City (1-1). Nicolas Abdat verving hem als linkervleugelverdediger, maar moet tegen Volendam weer plaatsmaken voor Brito.

Van Iperen

Van Iperen kwam op de training uiterst ongelukkig in botsing met teamgenoot Boyd Lucassen. De verdediger van GA Eagles leek daarbij zijn knie te verdraaien. Met een van pijn vertrokken gezicht werd Van Iperen van het trainingsveld gedragen en verdween met een golfkar naar de kleedkamer. De ernst van de kwetsuur werd later duidelijk in het ziekenhuis. Van Iperen heeft zijn knieschijf uit de kom gehad en staat tot de winterstop aan de kant.