Volledig scherm
Tom Boere (FC Twente) en GA Eagles-verdediger Gino Bosz verwikkeld in een kopduel. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Go Ahead Eagles aast op ‘dubbel’, maar kent zwakke balans tegen Twente

Go Ahead Eagles droomt van een nieuwe stunt tegen FC Twente, zondag in eigen huis. Zeker na de eerdere 0-1 winst in Enschede, zou de ‘dubbel’ het toch al prima seizoen in de Keuken Kampioen Divisie van wat extra franje voorzien.

Het vertrouwen én eergevoel in Deventer zijn groot in de aanloop naar het topduel tussen de nummers één en drie in de Keuken Kampioen Divisie. Al belooft een blik op de geschiedenis van de Overijsselse derby weinig goeds voor Go Ahead. Van de 57 voorgaande ontmoetingen (uit en thuis) werden er liefst 31 gewonnen door de Tukkers. Vooral in Enschede is de Deventer oogst met vier zeges schraal.

Redelijke thuisbalans

In eigen huis staat GA Eagles er aanzienlijk beter op met tien overwinningen, al stapte FC Twente even zo vaak in de bus met de zege na een wedstrijd in de Adelaarshorst. Van de laatste vijf wedstrijden in Deventer wist FC Twente er vier te winnen.

FC Twente is sowieso bezig aan een aardige serie en al veertien wedstrijden (13x winst) zonder nederlaag. Alleen Roda JC snoepte de Tukkers een puntje af. De laatste uitnederlaag van FC Twente dateert van begin november in Den Bosch. 

GA Eagles koestert de twaalfde man in eigen huis, waar het dit seizoen negen van de veertien duels wist te winnen.