Volledig scherm

Go Ahead Eagles blameert zich in Volendam

VOLENDAM - Hans de Koning maakte zich donderdag behoorlijk boos over de wanprestatie van Go Ahead Eagles in Volendam. De trainer zag zijn ploeg de oefenwedstrijd tegen de ploeg uit de Jupiler League met 2-0 verliezen.

Als klap op de vuurpijl liep Randy Wolters in de 64ste minuut tegen een rode kaart op, vanwege herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding van arbiter De Winter. Zijn maatje Kenny Teijsse veroorzaakte een strafschop.

De Koning baalde ervan dat een aantal reserves had verzuimd om zijn kans te grijpen. „Ik vond het helemaal niks”, sprak de trainer van Go Ahead.

Een van de schaarse lichtpuntjes was de goede invalbeurt van Thijs Dekker. De middenvelder uit de eigen kweek maakte zijn officieuze debuut. Dat gold ook voor linksback Rochdi Achenteh.
Leon de Kogel (achillespees) en Lars Lambooij (enkel) zaten op de tribune, omdat ze niet wedstrijdfit zijn. Joey Suk, die last ondervindt van gekneusde ribben, bleef op de reservebank.

Jarchinio Antonia (Curaçao), Sinan Bytyqi (Kosovo) en Henrik Ojamaa (Estland) ontbraken vanwege interlandverplichtingen, Tom Daemen omdat hij herstelt van een spierblessure in zijn bovenbeen.

Oefenwedstrijd: Volendam - Go Ahead Eagles 2-0 (1-0). 22. Henny Schilder 1-0 (strafschop), 52. Kevin van Kippersluis 2-0. Rode kaart: 64. Randy Wolters (Go Ahead Eagles).
Go Ahead Eagles: Cummins; Locigno, Fischer (59. Groenbast), Teijsse (46. Schenk), Achenteh; Brands, Nieveld (46. Duits), Ritzmaier; Maatsen, Hendriks (67. Hendriks), Wolters.