Volledig scherm
© Proshots

Go Ahead Eagles draagt een zware kaartenlast

DEVENTER - Rood en geel zijn voor Go Ahead Eagles dit seizoen niet louter kleuren van juweel. De formatie uit Deventer heeft van alle clubs in de eredivisie de meeste kaarten moeten incasseren: vijftien in elf wedstrijden.

In de laatste twee opeenvolgende eredivisiewedstrijden zag een speler van Go Ahead de rode kaart (Jarchinio Antonia thuis tegen FC Twente en Sander Fischer uit tegen PEC Zwolle). Dat overkwam de ploeg alleen eerder in 1994/1995, toen ex-Feyenoorder Ab Fafié coach was bij Go Ahead en het Deventer doel werd verdedigd door oud-Feyenoord-coryfee Joop Hiele. Toen kregen Toine Rorije (Vitesse uit, 5 maart 1995) en Cees Marbus (FC Twente thuis, 8 maart 1995) achtereenvolgens rood.

Antonia keert zondag terug van een schorsing; Fischer neemt zijn plek op het strafbankje in. Marcel Ritzmaier staat op scherp.

De laatste acht goals die Go Ahead dit seizoen maakte, werden gemaakt door een speler met de voornaam Sam of Sander (Sam Hendriks, Sander Duits en Sander Fischer). Na elf speelronden heeft nog geen enkele speler van Go Ahead meer assists gegeven dan doelman Theo Zwarthoed. Hij stuurde op 11 september met een verre uittrap Darren Maatsen op pad in de thuiswedstrijd tegen Roda JC (2-0).

Go Ahead won drie van de laatste zes wedstrijden tegen Feyenoord, de opponent van komende zondag. De laatste keer dat Go Ahead minimaal een punt pakte in een duel met de koploper van de eredivisie, was op 5 april 1987 (1-1 thuis tegen Ajax).