Volledig scherm
Istvan Bakx (l) jaagt namens Go Ahead op Bryan Smeets van TOP Oss © W Vzoeren

Go Ahead Eagles en TOP Oss in Brabants evenwicht

Go Ahead Eagles en TOP Oss zijn nagenoeg in evenwicht als het om wedstrijden in het Brabantse Frans Heesen Stadion gaat. Paasmaandag staan beide ploegen voor de twintigste keer tegenover elkaar.

In Deventer won TOP Oss overigens pas één keer. Dat was afgelopen najaar toen de Brabanders door een late treffer van Huseyin Dogan met 0-1 wonnen in de Adelaarshorst. 

In Oss wist GA Eagles zeven van de twintig wedstrijden in winst om te zetten. De thuisclub won acht keer. Doelpunten lijken verzekerd. In de laatste vier edities scoorden beide ploegen samen 23 keer. GA Eagles won vorig seizoen met 1-6 in Oss na treffers van Sam Hendriks (2), Pieter Langedijk, Givan Werkhoven, Patrick Maneschijn en Joey Suk.

Oude bekenden

TOP Oss aast op een plek in de play-offs en is al drie duels ongeslagen in eigen huis. FC Twente was de laatste club die won in Oss, waar een weerzien lonkt tussen vele oude bekenden. In Oss spelen momenteel de oud-Eagles Lion Kaak, Sjoerd Overgoor en Norichio Nieveld. In Deventer dienst zijn Istvan Bakx en Richard van der Venne momenteel bezig aan een prima seizoen.