Volledig scherm
PREMIUM
Spits Antoine Rabillard (m) moet Go Ahead Eagles dit seizoen aan doelpunten gaan helpen. Tegen Konyaspor bleef het zaterdag 0-0 in de generale repetitie in de Adelaarshorst. © Erik Pasman

Go Ahead Eagles heeft aan vastigheid ingeboet, maar aan variatie gewonnen

analyseEen bloedeloze 0-0 tegen Konyaspor vormde zaterdag het sluitstuk van de oefencampagne. Aanstaande vrijdag gaat het om het ‘echie’ voor Go Ahead Eagles, dat bij de start van de competitie MVV ontvangt in de Adelaarshorst. Is de ploeg van trainer Jack de Gier klaar voor het nieuwe seizoen? De conclusies na zes weken voorbereiding.

In zekere zin stond de laatste test voor de competitiestart haaks op de reeks oefenwedstrijden die werd afgewerkt in Terwolde. Tegen Excelsior (2-0), Anorthosis Famagusta (1-1) en FC Emmen (2-3) creëerde Go Ahead Eagles een karrenvracht aan kansen, maar werden de doelpunten tegelijkertijd knullig weggegeven. Bij de terugkeer in de Adelaarshorst was zaterdag het omgekeerde het geval tegen Konyaspor. Weinig uitgespeelde kansen, maar ook amper defensieve zorgen. En dat tegen de Turkse nummer acht van vorig seizoen.