Volledig scherm
Doelman Hobie Verhulst verruilt FC Volendam komende zomer voor Go Ahead Eagles. © foto: Carla Vos

Go Ahead Eagles heeft doelman Hobie Verhulst binnen

Go Ahead Eagles heeft doelman Hobie Verhulst vastgelegd. De 24-jarige Amsterdammer komt komende zomer over van FC Volendam en heeft bij de Deventer club een contract getekend voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen.

Daarmee heeft Go Ahead alvast voorgesorteerd op een vertrek van Sonny Stevens, die dit seizoen een uitstekende indruk maakt onder de lat in Deventer. De doelman uit Hoorn, wiens contract afloopt deze zomer, heeft er geen geheim van gemaakt dat hij na dit seizoen hogerop wil.

Verhulst is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij FC Volendam. De voormalig jeugdinternational van Oranje doorliep de opleiding van AZ, waarna hij op 2014 verkaste naar MVV. Bij de club uit Maastricht debuteerde hij in de eerste divisie tegen Sparta.

Ambitie

Zijn keuze voor Go Ahead verklaart Verhulst als volgt op de clubwebsite: ,,Ik wil samen met deze mooie club stappen omhoog maken. Tijdens de eerste gesprekken was nog niet bekend wie de nieuwe trainer zou worden (John Stegeman, red.), maar ook daar spreekt natuurlijk ambitie uit.”

Vlieguren

Keeperstrainer Sjoerd Woudenberg had Verhulst al langer in het vizier. Woudenberg: ,,Ik zag hem dit seizoen onder meer uitblinken in het bekerduel met PSV. Hobie heeft de afgelopen jaren door vlieguren te maken veel stappen kunnen zetten."