Alexander Bannink (r) maakte zijn eerste goal voor Go Ahead Eagles tegen Anorthosis Famagusta.
Volledig scherm
Alexander Bannink (r) maakte zijn eerste goal voor Go Ahead Eagles tegen Anorthosis Famagusta. © W Vzoeren

Go Ahead Eagles houdt stand in vermakelijk potje tegen Famagusta

Go Ahead Eagles heeft zich knap staande gehouden tegen Anorthosis Famagusta, een voormalig deelnemer aan de Champions League. De Deventer ploeg speelde vrijdagavond in Terwolde met 1-1 gelijk tegen de Cyprioten, die afgelopen seizoen in de middenmoot eindigden op het hoogste niveau in eigen land.

Grote afwezige in Terwolde was Jack de Gier, die vanwege een griepje verstek liet gaan. Met Kick Maatman en Marco Heering op de bank kreeg Go Ahead de eerste goede mogelijkheden in de vermakelijke oefenpot, maar het was Anorthosis Famagusta dat op voorsprong kwam.

Yevhen Selink knikte overtuigend raak (0-1) nadat Richard van der Venne en Alexander Bannink kort daarvoor dicht bij de 1-0 waren geweest. Van der Venne zette de keeper aan het werk met een listig stiftje en Bannink leek de bal van dichtbij binnen te hebben gewerkt uit een corner. De scheidsrechter wuifde het echter weg.

Onder druk

Na de openingstreffer voor de Cyprioten kreeg Go Ahead het zwaar. De verdediging kwam flink onder druk te staan, mede door een aantal keren slordig balverlies, maar toch kwam de ‘thuisploeg’ nog tot heel wat aardige kansen. Vlak voor rust viel de gelijkmaker. Alexander Bannink, overgekomen van FC Emmen, rondde na een feilloze aanname knap af: 1-1.

Geslaagde acties

Na rust toverde met name Zakari Eddahchouri een aantal geslaagde acties uit zijn heupen en Anorthosis kwam er ook nog een aantal keer gevaarlijk uit. Maar gescoord werd er niet meer.

Bij Go Ahead bleef Jeroen Veldmate uit voorzorg aan de kant, vanwege lichte klachten aan de achillespees.

Go Ahead Eagles – Anorthosis Famagusta 1-1 (1-1). 19. Yevhen Selin 0-1, 44. Alexander Bannink 1-1.

Scheidsrechter: Ruperti.

Toeschouwers: 1100.

Opstelling Go Ahead Eagles: Verhulst; Droste (76. Lucassen), Beukema, Van Iperen (76. Swart), Bliek (76. Abdat); Lieftink (76. Leeflang), Bannink (46. Eddahchouri), Corboz (76. Kok); Navrátil (76. Berden), Rabillard (46. Pouwels), Van der Venne (76. Edqvist).