Volledig scherm
Anthony van der Hurk (MVV) schermt de bal af voor Eagle Julius Bliek. © BSR AGENCY / SOCCRATES

Go Ahead Eagles in eigen huis bezig aan imposante reeks tegen MVV

Het bezoekje van MVV vrijdagavond aan de Adelaarshorst lijkt op voorhand de ideale start van het seizoen voor Go Ahead Eagles. De Deventer ploeg is al veertien thuisduels op rij ongeslagen tegen de Limburgers.

Go Ahead was in bijna de helft van alle duels op het gras van de Adelaarshorst de sterkste  in de afgelopen vijf decennia. Negentien (van de veertig) keer won de thuisploeg, MVV stapte vijf keer met winst in de bus naar Maastricht. De laatste overwinning van MVV dateert van maart 2002. Afgelopen seizoen won Go Ahead met 2-0, na (late) treffers van Bruno Andrade en Maarten Pouwels.

30 keer winst

Van alle tachtig ontmoetingen in het Nederlandse betaalde voetbal won Go Ahead er dertig tegen MVV, De Maastrichtenaren waren negentien keer de winnaar, 31 keer bleef het gelijk.

Oude bekenden

Bert van Marwijk is een van de meest prominente oud-spelers die het shirt droeg van zowel Go Ahead als MVV. Veel van dit soort dwarsverbanden zijn er overigens niet, al heeft Go Ahead met keeper Hobie Verhulst ook in de huidige selectie een speler met een verleden bij MVV. In Maastricht bemant ex-Eagle Joeri Schroijen de frontlinie. In totaal zijn er twaalf spelers met een Deventer en Maastrichts verleden: Thomas Verheydt, Alfons Arts, Gerard Bühler, Donny Huysen, Michel Kruijer, Rik Platvoet, Diëgo Jongen, Luis Pedro en Tom Daemen.