Volledig scherm
PREMIUM
Tussenrapport GA Eagles © Anke Arts

Go Ahead Eagles is bezig aan een curieuze reis door eerste divisie

BESCHOUWING / videoTrainer Jack de Gier en Go Ahead Eagles beleven een seizoen vol tegenstrijdigheden in de Keuken Kampioen Divisie. Van de piek naar het dal en net zo gemakkelijk weer terug in een wonderlijk voetbaljaar. Maar op een derde deel van de competitie onderstrepen de keurige cijfers op het tussenrapport voorlopig wel het gelijk van de coach.

Jules Verne schreef anderhalve eeuw geleden al een werelds boek over de wonderlijke reis van avonturier Phileas Fogg. Trainer Jack de Gier componeert dit seizoen bij Go Ahead Eagles zijn eigen roman. De ongeslagen trip van de Deventenaren door de eerste divisie duurt immers ook al tachtig dagen. Het mag dan geen recordreeks zijn in de Adelaarshorst - die stamt met twintig wedstrijden zonder verlies uit 1923 - bijzonder is het wel.
Desondanks slaagt De Gier er nog niet in de scepsis weg te nemen in dit wat curieuze seizoen. Zelfs na drie maanden roept de selectie van De Gier vraagtekens op. De ene week prikkelend, zeven dagen later afzichtelijk om te vervolgen met twee imponerende optredens op vreemde bodem in 72 uur. De wisselvalligheid bij de sprokkelende formatie krijgt de handen maar mondjesmaat op elkaar. Toch heeft De Gier meer dan voldoende kwaliteit in handen om in Deventer zijn bij NEC besmeurde trainersreputatie op te poetsen. De rapportcijfers onderstrepen het gelijk van de coach, maar het evenwicht is wankel.