Volledig scherm
© Pro Shots

Go Ahead Eagles klopte Feyenoord in laatste onderlinge ontmoeting

DEVENTER - Door een doelpunt van Jules Reimerink won Go Ahead Eagles op 19 april 2015 de laatste competitiewedstrijd tegen Feyenoord (0-1). De voetballers van beide volksclubs vliegen elkaar komende zondag weer in de haren (aftrap 16.45 uur).

De laatste thuiszege van Go Ahead op de Rotterdammers dateert van 7 mei 1985 (2-0). René Eijkelkamp en Wim Woudsma scoorden voor de formatie van trainer Henk Wullems. Jan Jongbloed verdedigde het doel en Michel Boerebach, de huidige assistent-trainer, was ook van de partij. Feyenoord werd gecoacht door Ab Fafié, die medio jaren negentig in Deventer aan het roer stond.

Zoals verwacht mag worden, is Go Ahead de onderliggende partij van beide clubs. De ploeg won in Deventer zes keer van Feyenoord, speelde negen keer gelijk en trok vijftien keer aan het kortste einde.

Vers in het geheugen ligt het 2-2 gelijkspel dat Go Ahead op 19 oktober 2013 in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord behaalde. Het punt werd op curieuze wijze uit het vuur gesleept. In de slotfase scoorde Marnix Kolder vanuit een vrije trap. De bal suisde door het gat dat was ontstaan omdat Lars Lambooij de Rotterdamse muur opzij had geduwd. De eerste treffer was ook van groot kaliber. Mawouna Amevor drukte na een indrukwekkende solo ijskoud af. Een jaar later verloor Go Ahead thuis met ruime cijfers van Feyenoord: 0-4. De nipte zege in Rotterdam was een laatste stuiptrekking voor de degradatie.