ANP
Volledig scherm
ANP

Go Ahead Eagles kríjgt Makkelie

TERWOLDE - Wanneer een scheidsrechter in hun ogen een fout maakt, zingen de supporters van Go Ahead Eagles: „Wij willen Makkelie.” Welnu, de arbiter draaft vrijdag op in het trainingskamp in Rheden.

Makkelie geeft de spelers van Go Ahead uitleg over de spelregels, waarbij vooral de nieuwe aan bod zullen komen. Het betreft een traditie. Want elk jaar rukken scheidsrechters uit naar de diverse profclubs in Nederland om hun kennis te verspreiden.

Makkelie groeide in Deventer uit tot een cultheld, sinds hij op 24 november 2013 nog de gebeten hond was geweest. In de thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-3) gaf hij de bezoekers twee keer een omstreden strafschop en toonde hij Deniz Türüç van de thuisclub de rode kaart.

Sindsdien gaven de supporters van Go Ahead blijk van voetbalhumor en riepen zij om Makkelie als de scheidsrechter van dienst hun ongenoegen wekte. Ze lieten het niet bij woorden alleen. Toen Makkelie een jaar later een knieblessure opliep, stuurden ze hem een kaart met beterschapswensen. De arbiter stelde dat zeer op prijs. „Erg attent en weet dat ik dit enorm waardeer”, luidde zijn reactie.