Volledig scherm
Antoine Rabillard - hier in actie in het oefenduel met Anorthosis Famagusta - is de eerste centrumspits van Go Ahead Eagles, maar de Fransman heeft bedankt voor het bijpassende rugnummer 9. Zoals hij al verklaarde tijdens de seizoensvoorbereiding, koestert hij het rugnummer acht. Uit liefde voor zijn vriendin Charlène. © W Vzoeren

Go Ahead Eagles start de competitie zonder nummer 9

Go Ahead Eagles heeft de definitieve rugnummers voor dit seizoen bekendgemaakt. Meest opvallend is dat het rugnummer 9, normaliter weggelegd voor de eerste centrumspits, niet is vergeven binnen de selectie van de club uit Deventer.

Is dit een hint dat er nog een echte nummer 9 wordt aangetrokken door Go Ahead? Niet per se. Antoine Rabillard, vooralsnog de beoogde eerste centrumspits, gaf in de seizoensvoorbereiding namelijk al aan dat hij een bijzondere voorkeur heeft voor het rugnummer acht. Dat helpt hem, ook op het veld, herinneren aan de dag waarop hij zijn grote liefde Charlène ontmoette. ,,Op de achtste van de maand", zo verklaarde de Franse spits zijn atypische voorkeur voor het rugnummer dat hij ook al tijdens de oefencampagne droeg.

Nummer 5 ook spoorloos

Niet alleen het rugnummer 9 - dat vorig seizoen prijkte op de rug van de naar Almere City FC vertrokken Thomas Verheydt - ontbreekt binnen de selectie van Go Ahead. Ook nummer 5 is spoorloos. De verdedigers Wout Droste (2), Gino Bosz (3) en Jeroen Veldmate (4) hebben logische getallen op de achterkant van hun shirt staan. Maar daarnaast is er geen speler in de defensie die het vacante rugnummer 5 van de naar De Graafschap vertrokken linksback Roland Baas heeft overgenomen. Julius Bliek, die vooralsnog de voorkeur lijkt te krijgen boven Nicolas Abdat (15) op de linksbackpositie, draagt net als vorig seizoen rugnummer 17.

Richard van der Venne was vorig seizoen basisklant op het middenveld bij Go Ahead Eagles, maar de Ossenaar moet zich vooralsnog richten op een nieuwe rol als linksbuiten. Dat verandert niets aan zijn rugnummer, dat net als het afgelopen jaar 23 is. Rugnummer 11 gaat naar de Zweedse nieuweling Adrian Edqvist, een alternatief voor Van der Venne als linkeraanvaller. 

Ook Maël Corboz, die zich direct na zijn overstap van SG Wattenscheid een vaste plek op het middenveld heeft toegeëigend in Deventer, stond klaarblijkelijk niet te dringen om een ‘basiswaardig’ rugnummer en speelt het komende seizoen met het getal 24 op de achterkant van zijn shirt.

De definitieve rugnummers van Go Ahead Eagles voor het seizoen 2019/2020: