Volledig scherm
GA Eagles speler Jarchinio Antonia viert de 1-0. Foto: Pro Shots / Erik Pasman

Go Ahead Eagles stunt met zege op Feyenoord

DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft voor een daverende verrassing gezorgd door in de Adelaarshorst Feyenoord te verslaan. De hekkensluiter was zondag met 1-0 te sterk voor de koploper dankzij een treffer van Jarchinio Antonia.

De overwinning was verdiend, het verschil op de ranglijst was namelijk totaal niet zichtbaar. Go Ahead, dat toch behoorlijk gehavend aan de strijd moest beginnen, trok fel van leer en stichtte vooral via Darren Maatsen gevaar. De flankaanvaller, die door absentie van Leon de Kogel in de punt van de aanval werd geposteerd door trainer Hans de Koning, slalomde halverwege de eerste helft zo door de gehele Feyenoord-defensie heen. Het ontbrak alleen aan de juiste afwerking.
Even later was hij wel beslissend. Maatsen ontfutselde verdediger Jan-Arie van der Heijden de bal en zette vervolgens strak voor op Jarchinio Antonia. De rechtsbuiten kon van dichtbij simpel binnen tikken (1-0) voor zijn eerste treffer voor Go Ahead sinds zijn terugkeer afgelopen zomer. Van der Heijden had een zware middag, want hij werd nog een paar keer in verlegenheid gebracht door Maatsen, die telkens goed doorjoeg.

Gevaarlijk
Na rust veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Feyenoord had moeite om de opening te vinden en de thuisploeg kwam er een paar keer gevaarlijk uit. De grootste kans was voor Antonia, halverwege de tweede helft. Na een afgemeten dieptepass van Joey Suk, kwam hij oog-in-oog te staan met Pär Hansson. De Feyenoord-doelman voorkwam met een uitgeschoven been echter een tweede treffer voor Antonia.
Het aantrekkelijke duel golfde daarna op en neer, maar echt grote kansen voor Feyenoord op de gelijkmaker vielen er niet te noteren. Daarmee zorgde Go Ahead voor een daverende stunt; voor het eerst sinds 7 mei 1985 (2-0) werden de Rotterdammers thuis verlagen.

Ranglijst
Door de overwinning is Go Ahead gestegen van de laatste naar de veertiende plaats op de ranglijst.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 1-0 (1-0). 30. Jarchinio Antonia 1-0. Scheidsrechter: Nijhuis. Toeschouwers: 9781. Gele kaart: Berghuis, Basacikoglu (Feyenoord).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Groenbast, Nieveld, Schenk, Achenteh; Suk, Duits (55. Teijsse), Ritzmaier; Antonia (85. Ojamaa), Maatsen, Wolters (90+1. Hendriks).

Volledig scherm
GA Eagles speler Jarchinio Antonia (m) scoort de 1-0, Feyenoord keeper Par Hansson (l) en Feyenoord speler Rick Karsdorp (r) zijn kansloos, doelpunt. Pro Shots / Erik Pasman
Volledig scherm
Feyenoord speler Renato Tapia (l) met GA Eagles speler Darren Maatsen (r). Foto: ProShots
Volledig scherm
GA Eagles speler Joey Suk (l) en doelpuntenmaker GA Eagles speler Jarchinio Antonia (r) vieren de 1-0. Foto: ProShots
Volledig scherm
Scheidsrechter Bas Nijhuis keurt het doelpunt van Feyenoord af. Foto: ProShots