Volledig scherm
PREMIUM
Aanvallende middenvelder Zakaria Eddahchouri (links) in actie voor Go Ahead Eagles tijdens het oefenduel met FC Emmen (2-3). © Erik Pasman

Go Ahead Eagles-talent ‘Zaka’ is tot over zijn oren balverliefd

Zakaria Eddahchouri (19) profileert zich nadrukkelijk in de seizoensvoorbereiding. Een nadere kennismaking met het exponent uit de jeugdopleiding van Go Ahead Eagles. ,,Als ik aan het voetballen ben, vergeet ik alles om me heen.”

De ‘oehs’ en ‘ahs’ klinken veelvuldig langs de lijn in Terwolde wanneer hij de bal beroert. Sommige supporters van Go Ahead Eagles vragen zich in het begin van de seizoensvoorbereiding nog wel af wie toch die technisch vaardige speler is met rugnummer 35, maar aanvallende middenvelder Zakaria Eddahchouri is hard op weg naam te maken voor zichzelf. Met onder meer overtuigende optredens tegen Excelsior (2-0) en Anorthosis Famagusta (1-1) als visitekaartjes.

Behendige sleepbewegingen, kappen, draaien, versnellen, overstapjes en andere technische frivoliteiten. Het straalt ervan af: de in Papendrecht geboren voetballer, met een Marokkaanse achtergrond en Nederlands paspoort, is balverliefd. Soms misschien zelfs té, want zijn speelwijze herbergt tegelijkertijd de nodige risico’s.