Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Go Ahead Eagles wil zich versterken in de winterstop

DEVENTER - Het ziet ernaar uit dat Go Ahead Eagles in de winterstop de boer op gaat. De clubleiding laat dat afhangen van de positie op de ranglijst en de situatie in de ziekenboeg. Beide zien er beroerd uit.

Het bestuur van Go Ahead gaat ervan uit dat de huurling Sinan Bytyqi voor de winterstop niet terugkeert in Deventer. De sterspeler revalideert sinds medio oktober bij Manchester City, zijn werkgever. „Het is duidelijk dat de enkelblessure aanzienlijk complexer is dan aanvankelijk werd ingeschat”, stelt voorzitter Edwin Lugt.

Versterken
Gevreesd wordt zelfs dat Bytyqi nooit meer in het rood-gele tricot te bewonderen zal zijn. De club is alvast op zoek naar een eventuele vervanger.
Go Ahead heeft voldoende middelen om zich in de winter te versterken, verzekert Lugt. „Het is van heel groot belang dat we ons dit seizoen in de eredivisie handhaven. Wij zullen er alles aan doen om onze kansen daarop te maximaliseren.”

Laatste plaats
Go Ahead is na veertien speelronden afgezakt naar de laatste plaats in de eredivisie. De ploeg verloor vrijdag van directe concurrent Willem II (0-1) en zag vrijwel alle andere clubs in het rechterrijtje gelijkspelen of zelfs winnen. De club uit Deventer wacht nog drie duels voor de winterstop: Heerenveen-thuis, PSV-uit en FC Groningen-uit.