Volledig scherm

Go Ahead Eagles wint ruim van Excelsior

Go Ahead Eagles heeft zichzelf wat lucht gegeven in de eredivisie met een uiterst belangrijke overwinning op Excelsior. De Rotterdammers werden zaterdagavond in Deventer met 3-0 opzijgezet.


De aanvoerdersband lijkt Sander Duits dit seizoen vleugels te geven, want de captain van Go Ahead scoorde tegen de Kralingers voor het eerst in zijn carrière in twee eredivisiewedstrijden op rij. Duits bezorgde zijn ploeg zaterdagavond een vliegende start in de Adelaarshorst, door na tien minuten raak te koppen uit een hoekschop van Sinan Bytyqi: 1-0.

Bytyqi, die een week eerder op bezoek bij AZ al nadrukkelijk zijn stempel drukte, was ook tegen Excelsior van grote waarde voor Go Ahead. Want ook bij de 2-0 speelde hij een grote rol. Nadat arbiter Van de Graaf een overtreding van Joey Groenbast over het hoofd had gezien, dribbelde de Oostenrijkse Kosovaar zo het strafschopgebied in, waar hij gevloerd werd door Jurgen Mattheij: strafschop.

Sam Hendriks schoot onberispelijk raak vanaf elf meter, waarmee ook hij in twee eredivisieduels op rij heeft gescoord. Go Ahead ging derhalve met een comfortabele voorsprong het kleedlokaal in voor de thee.

Na rust drong Excelsior aanvankelijk wat meer aan, maar nadat Danilo Pantic na 57 minuten moest inrukken met twee keer geel, was het duel goed en wel gespeeld.

Helemaal toen Go Ahead twintig minuten voor tijd opnieuw een strafschop kreeg. Ditmaal na hands van Terell Ondaan. Hendriks bleef wederom koel en koos voor de andere hoek: 3-0.

Trainer Hans de Koning zat, ondanks dat hij de hele week te kampen had gehad met maag- en darmklachten, gewoon op de bank om de Deventer ploeg te coachen. De klinkende 3-0 zege fungeert ongetwijfeld als uitstekend medicijn.

Go Ahead Eagles – Excelsior 3-0 (2-0). 11. Sander Duits 1-0, 36. Sam Hendriks 2-0 (strafschop), 72. Hendriks 3-0 (strafschop). Scheidsrechter: Van de Graaf. Toeschouwers: 9122. Rode kaart: 57. Danilo Pantic (Excelsior, 2x geel). Gele kaart: Schenk, Duits (Go Ahead Eagles). Kuipers, Ondaan (Excelsior).

Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Locigno, Fischer, Schenk, Groenbast; Bytyqi, Duits (76. Nieveld), Ritzmaier; Antonia (82. Maatsen), Hendriks (86. Brands), Wolters.