Volledig scherm
© Proshots

Go Ahead Eagles zet vijftal in de etalage

DEVENTER - Vijf spelers van Go Ahead Eagles komen in aanmerking voor verhuur. Het betreft Jerry van Ewijk, Elvio van Overbeek, Mohamed Hamdaoui, Teije ten Den en Orhan Dzepar. In enkele gevallen is verkoop bespreekbaar.

Een bijzonder geval is Dzepar (20), die tot medio 2019 onder contract staat bij Go Ahead. Hij wordt door de clubleiding beschouwd als een enorm talent voor de toekomst. De creatieve middenvelder komt voor verhuur in aanmerking, omdat de kans op speeltijd voor hem kleiner is geworden na de komst van Marcel Ritzmaier, die van PSV wordt gehuurd. Voor zijn ontwikkeling zou het funest zijn wanneer Dzepar verpietert op de reservebank en het beloftenteam, waar hem veel minder weerstand wacht dan in bijvoorbeeld de Jupiler League.

De kans is groot dat Go Ahead na dit seizoen afscheid neemt van Van Ewijk (24), Van Overbeek (22), Hamdaoui (23) en Ten Den (23), want hun contract loopt dan af. Van ieder van de eerste drie spelers is nog wel een optie voor een jaar in de verbintenis opgenomen.