Volledig scherm
Sinan Bytyqi © ANP

Go Ahead hoogstwaarschijnlijk zonder Bytyqi tegen FC Twente

DEVENTER - De kans is volgens Go Ahead Eagles-trainer Hans de Koning tachtig procent dat Sinan Bytyqi niet kan spelen in de derby van zaterdagavond tegen FC Twente. De behendige middenvelder kreeg woensdag een tik tegen zijn enkel tijdens de training en ontbrak vrijdag op het trainingsveld.

,,Het gaat lastig worden om hem op te stellen”, verzucht De Koning. ,,Vervelend, want hij heeft vanaf het moment dat hij inviel tegen AZ iets extra’s gebracht in de ploeg.” Kiest De Koning voor Kevin Brands of Joey Suk als zijn vervanger? ,,Daar ben ik nog niet over uit.”

Zeker is in elk geval dat Sébastien Locigno niet speelt tegen de Tukkers. De rechtsback liep een enkelblessure op tegen FC Utrecht en is nog niet fit. De Koning twijfelt nog of hij Rochdi Achenteh laat debuteren aan de linkerkant of dat Groenbast linksback wordt en Lars Lambooij – die deze week weer aansloot bij de training – de positie van rechtsback gaat invullen. ,,Het is wikken en wegen.”

Derbygevoelens spelen niet bij De Koning, die acht jaar heeft gewerkt bij FC Twente, als keeper en keeperstrainer. ,,Voor de supporters is dat mooi, die derbystrijd, maar als trainer heb ik daar niets mee.”