Volledig scherm
Martijn Berden van Go Ahead Eagles (links) was op stoom in het ingelaste oefenduel met The Motivated Academy Rotterdam. © W Vzoeren

Go Ahead in ‘geheim’ oefenduel ruim langs elftal clubloze spelers

De ‘tweede keus’ van Go Ahead Eagles heeft vrijdagmiddag in een extra ingelast en ‘geheim’ oefenduel in Terwolde met 7-2 gewonnen van The Motivated Academy Rotterdam, een team met clubloze voetballers. Het duel werd achter gesloten deuren gespeeld, omdat door gastheer SV Terwolde geen vergunning was aangevraagd voor de wedstrijd bij de gemeente Voorst.

Het was de laatste wedstrijd op het hoofdveld van De Woldermarck, waar zaterdagochtend een team van 25 vrijwilligers gaat beginnen met het vervangen van de grasmat. Het veld werd nog een laatste keer geteisterd door hevige regenval en 22 zwoegende spelers. Vooral in de middencirkel bleef de bal vaak ‘hangen’ in een grote plas water.

Het schaduwteam van Go Ahead kwam al vroeg op achterstand, door een foutje van keeper Jay Gorter. Hij schoot de bal tegen Claudio Kyala aan, die vervolgens simpel kon afronden. Het duurde even voor Go Ahead op stoom was, maar de score liep alsnog rap op in het voordeel van de ploeg uit Deventer.

Uitblinker

Na tien minuten werd de wedstrijd eerst nog kort onderbroken vanwege onweer, maar daarna won Go Ahead via goals van Maarten Pouwels, twee van uitblinker Martijn Berden, Zakaria Eddahchouri, Max Leeflang, Samuel Wakana en een eigen goal van Amir Dervisevic met ruime cijfers van het elftal clubloze spelers. Vooral de tweede treffer van Berden was van grote schoonheid: een fraai stiftje, op de rand van de zestien, schuin voor het doel.

Botsing

Adrian Edqvist moest vlak voor rust naar de kant. De Zweed werd uit voorzorg gewisseld na een botsing met een tegenstander. Voor de linksbuiten kwam O19-speler Kevin Greeven binnen de lijnen. 

Veldmate

Go Ahead speelde in de tweede helft met tien spelers. Sam Beukema bleef in het kleedlokaal achter omdat hij mogelijk morgen in het afsluitende oefenduel met Konyaspor in de Adelaarshorst nog in actie moet komen. Trainer Jack de Gier kon namelijk nog niet met zekerheid zeggen of aanvoerder Jeroen Veldmate genoeg hersteld is van zijn achillespeeskwetsuur. De Gier: ,,Het is nog even afwachten hoe Jeroen reageert op de training van vanochtend. Daarom hebben we Sam vandaag voor de zekerheid gespaard.”

Go Ahead Eagles – The Motivated Academy Rotterdam 7-2 (4-1). 6. Claudio Kyala 0-1, 34. Maarten Pouwels 1-1, 35. Martijn Berden 2-1, 44. Zakaria Eddahchouri 3-1, 45. Max Leeflang 4-1, 55. Kyala 4-2, 61. Berden 5-2, 63. Samuel Wakana 6-2, 66. Amir Dervisevic 2-7(eigen doelpunt).

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort.

Opstelling Go Ahead Eagles: Gorter; Lucassen, Beukema, Swart, Abdat; Leeflang, Eddahchouri, Edqvist (43. Greeven); Berden Pouwels, Wakana.