Volledig scherm
Sparta speler Loris Brogno (r) schiet de penalty langs GA Eagles keeper Theo Zwarthoed (l) en scoort de 1-0

Go Ahead in slotfase onderuit tegen Sparta

ROTTERDAM – Go Ahead Eagles stevende zondagmiddag lang af op een punt op Het Kasteel. Maar door een benutte strafschop van Loris Borgno, vijf minuten voor tijd, won Sparta Rotterdam met 1-0.

Sparta had voor rust het betere van het spel. Go Ahead leed vaak slordig balverlies en de voorzetten vanaf de flanken waren veelal ondermaats. Bij Sparta was Zakaria El Azzouzi de gevaarlijkste man. De spits stuitte een keer op de goed keepende Theo Zwarthoed en raakte vlak voor rust de paal na een vloeiende aanval.

Ook in de tweede helft was El Azzouzi het meest dreigend voor de thuisploeg. Na een afgemeten dieptepass van Mart Dijkstra, schoot de spits de bal echter hoog over.

Go Ahead wist amper kansen te creëren, maar gaf ook weinig tot niets weg. Wolters had nog een grote mogelijkheid geboden kunnen worden door Henrik Ojamaa, maar de steekpass van de flankspeler was niet op maat.

Strafschop
Het duel leek te gaan eindigen in 0-0, maar de thuisploeg kreeg vijf minuten voor tijd een strafschop. Gegeven nadat Sander Fischer Loris Brogno haakte. Brogno nam de penalty zelf en schoot de bal onberispelijk achter Zwarthoed: 1-0.

Sparta Rotterdam – Go Ahead Eagles 1-0 (0-0) . 85. Loris Brogno 1-0 (strafschop). Scheidsrechter: Gözübüyük. Toeschouwers: 9614. Gele kaart: Suk (Go Ahead Eagles).
Go Ahead Eagles: Zwarthoed; Lambooij, Fischer, Schenk (25. Nieveld), Van der Meer (64. Groenbast); Suk, Brands, Duits (86. Teijsse); Ojamaa, De Kogel, Wolters.