Go Ahead start voorbereiding met 22 spelers, onder wie 9 nieuwe

videoGo Ahead Eagles is zondagmiddag onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Jack de Gier met een spelersgroep van 22 man begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Onder toeziend oog van ongeveer vijfhonderd belangstellenden, meldden zich negen nieuwelingen op de strakke grasmat van De Woldermarck in Terwolde.

‘Supersupporter’ Jannie Kamphuis uit Hellendoorn gaf alle spelers een handje voordat ze het veld betraden voor de start van een nieuw voetbaljaar. Sommige dingen veranderen nooit. De acht nieuwe aanwinsten: Wout Droste, Nicolas Abdat, Elmo Lieftink, Martijn Berden, Joran Swart, Max Leeflang, Mael Corboz en Boyd Lucassen waren allen van de partij. Net als proefspeler Rashaan Fernandes, die een week de tijd krijgt om zich te bewijzen bij de Deventer club.

Tekst gaat verder onder de foto

Jack de Gier betreedt voor het eerst het trainingsveld in Terwolde, als nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles.
Volledig scherm
Jack de Gier betreedt voor het eerst het trainingsveld in Terwolde, als nieuwe hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. © W Vzoeren

‘Achterafweggetjes’

De kersverse hoofdtrainer Jack de Gier werd van alle kanten welkom geheten in het zonovergoten Terwolde. ‘Welcome back, Jack’, zo klonk het meer dan eens. De opvolger van de naar PEC Zwolle vertrokken John Stegeman kwam als speler ook een jaar uit in het roodgeel, in het seizoen ’94/’95. ,,Exact 25 jaar geleden. Toen ik hierheen reed, over al die ‘achterafweggetjes’, kwam die oude tijd wel weer even naar boven. Mooi om hier nu weer te staan", zei De Gier. 

Tropenrooster

Hij hield zich in tijdens zijn eerste training. ,,Met deze hitte is het niet verstandig om ze meteen over de kling te jagen.” Toch duurde de training al met al nog wel anderhalf uur, waarvan veertig minuten met bal. De nieuwe trainer zet - gelet op het snikhete weer van de komende week - ook direct het tropenrooster in werking. Vanaf maandag wordt er ’s ochtends vanaf 09.30 uur getraind in Terwolde, een uur vroeger dan gepland. 

Geraamte

De Gier, die woensdag zijn handtekening zette onder een eenjarig contract in Deventer, moet logischerwijs nog veel ondervinden bij zij nieuwe werkgever. ,,Maar ik vind wel dat er al een aardig geraamte staat", concludeerde hij. ,,Van spelers die er al waren en nieuwelingen. Van de meeste spelers heb ik al wel een aardig beeld, de andere nieuwelingen mogen zich de komende weken gaan bewijzen.”

Trainer Jack de Gier (m) instrueert de spelers van Go Ahead Eagles tijdens zijn eerste training in Terwolde.
Volledig scherm
Trainer Jack de Gier (m) instrueert de spelers van Go Ahead Eagles tijdens zijn eerste training in Terwolde. © De Stentor Ronny te Wechel