Volledig scherm
Daniel Crowley. © Getty

Go Ahead wil snel middenvelders ronselen om AZ te bestrijden

DEVENTER - Go Ahead Eagles voegt de komende week mogelijk nog drie middenvelders toe aan de selectie. Daniel Crowley tekent als eerst, Willie Overtoom mag zich tijdens een tweede proefperiode bewijzen terwijl trainer Hans de Koning bovendien hoopt snel te beschikken over zijn gewenste 'balansspeler'. ,,Dan zijn we klaar", zegt de coach. ,,Ik wil AZ met een complete groep bestrijden."

Crowley
Terwijl zijn nieuwe teamgenoten vanmorgen voor het eerst in 2017 het trainingsveld betraden, werd Crowley op Papendal in Arnhem onderworpen aan een medische keuring. Als de negentienjarige Engelsman de medische tests heeft doorstaan en het papierwerk vanavond nog met succes wordt afgewikkeld, wordt Crowley voor de rest van het seizoen gehuurd van Arsenal en voegt de aanvallende middenvelder zich mogelijk dinsdag bij de selectie van Go Ahead Eagles. Overtoom
,,We hebben hem voor de winterstop aan het werk gezien maar dat was ook tijdens de voorbereiding op wedstrijden. Dan is het moeilijk oordelen", weet De Koning. ,,Daarom hebben we gezegd dat we hem in de eerste week van de voorbereiding weer willen zien. Aan het eind van deze week leggen we er dan een ei over en nemen we een beslissing.” De Koning sluit niet uit dat Overtoom zaterdag met Go Ahead Eagles afreist naar Turkije voor het trainingskamp. 'Balansspeler'
Naast Crowley en stagiair Overtoom werkt Go Ahead Eagles aan de komst controlerende middenvelder. ,,We zijn bezig met een speler die balans brengt in het team, maar ook dynamisch is en kan temporiseren”, erkende De Koning na de eerste training van dit jaar.

Go Ahead Eagles en AZ heropenen de eredivisie op vrijdag 13 januari in De Adelaarshorst. Op 8 januari oefent de club uit Deventer in het Turkse Lara tegen Fenerbahçe.