Volledig scherm
PREMIUM
Robbert Muhren heeft SC Cambuur op 1-0 gezet tegen Go Ahead Eagles © BSR Agency

Grootste nederlaag ooit bij Cambuur: verval GA Eagles lijkt geen incident

OP RAPPORTVoor alarmbellen lijkt het nog net wat vroeg na de tweede wedstrijd van het seizoen. Maar dat Go Ahead Eagles serieus moet nadenken over de (mentale) staat van de huidige selectie is evident. De manier waarop de Deventer ploeg vrijdagavond te kijk werd gezet door Cambuur (5-0) is meer dan een incident of offday. De vernedering die leidde tot de grootste nederlaag ooit in Leeuwarden is ook een gebrek aan automatismen, teamgeest en kwaliteit.

Het is een halfuurtje na de wedstrijd in het Cambuur-stadion als trainer Jack de Gier de persconferentie opent met een ferme zucht. Het relaas wat volgt over fouten, gemakkelijk weggegeven doelpunten, de blessure van Wout Droste en een rotgevoel is monotoon en afstandelijk, maar raakt de kern van het falen van zijn ploeg.
Als de microfoon twee minuten later van trainer verhuist, wenst Cambuur-collega Henk de Jong weinig toe te voegen. De Jong nodigt het Friese journaille uit om hun vragen voor een later moment te bewaren. ,,Ik heb zelf ook wel eens met 5- of 8-0 verloren. Dan wil je hier niet zitten, dat is gewoon klote voor hem.’’