Volledig scherm
© PHOTO_NEWS

Gunstige statistieken Go Ahead Eagles

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft thuis zeven van de twaalf eredivisiewedstrijden tegen Willem II gewonnen. De Tilburgers boekten twee zeges. Beide clubs vliegen elkaar vrijdag wederom in de haren.


De eerste eredivisieoverwinning van Willem II in Deventer was op 27 augustus 1983 en leverde tien goals op: 4-6. Wanny van Gils maakte een hattrick voor Willem II.

Rode kaart
In het laatste seizoen dat beide clubs actief waren in de eredivisie (2014/2015), wonnen beide ploegen thuis met 1-0. De wedstrijd in Deventer werd gespeeld op vrijdag 29 augustus 2014. Bart Vriends maakte in de 64ste minuut de enige goal van de wedstrijd. Hij kreeg ook een directe rode kaart. Bij de Tilburgers werd Jonas Heymans in de 55ste minuut met direct rood uit het veld gestuurd.

KNVB-beker
Vorig seizoen stond dit affiche op het programma in de derde ronde van de strijd om de KNVB-beker. De Tilburgers wonnen met 2-0 door goals van Richairo Zivkovic.
Rochdi Achenteh kwam deze zomer over van Willem II, waarvoor hij een half jaar speelde (dertien eredivisieduels).
Kevin Brands tekende in 2012 voor drie jaar bij Willem II, maar kwam niet verder dan dertien eredivisiewedstrijden in 2012/2013. Daarna werd hij door de Tilburgers verhuurd aan Cambuur, Telstar en FC Volendam.
Lars Lambooij is geboren in Tilburg en speelde in de jeugd en de beloften van Willem II.
Sander Duits staat op scherp.