Volledig scherm
Go Ahead Eagles © ANP

Handhaving in eerste divisie voor jeugd van GA Eagles

Go Ahead Eagles Onder 13 jaar heeft zich zaterdag op de slotdag van de competitie in de eerste divisie weten te handhaven. Een 1-0 nederlaag tegen kampioen PEC Zwolle bleek niet fataal.

Onder 13

De jongste jeugd van GA Eagles speelde in de ‘Mini-IJsselderby’ een prima duel tegen de Zwolse opponent, maar liep vijf minuten voor tijd alsnog tegen een tegentreffer aan. Trainer Jip Ellenbroek wist toen echter al dat concurrent Alphense Boys – dat een plek lager eindigde in de eerste divisie – met 5-1 had verloren van Almere City. GA Eagles hield daarmee de voorsprong van één punt intact. De uiteindelijke zesde plaats was net voldoende voor handhaving.

Onder 15

GA Eagles O15 is al een aantal weken kampioen van de eerste divisie laag, maar ging op de slotdag van de competitie hard onderuit in Alkmaar. AFC’34 was met 6-1 veel te sterk voor het ongeïnspireerde GA Eagles van trainer Tristan Berghuis, dat pas de eerste nederlaag leed van dit seizoen. Leon Opdam tekende vanaf de penaltystip voor de enige Deventer treffer.