Volledig scherm
Hans de Koning, trainer van Go Ahead Eagles. © Pro Shots

Hans de Koning geniet na met familie

DEVENTER - De lof en hulde van de tafelgasten in het tv-programma Studio Voetbal zijn hem zondag na de stunt tegen Feyenoord ontgaan. Hans de Koning genoot met zijn familieleden na met een glaasje in zijn hotel. „De luikjes gingen tussen elf uur en half twaalf dicht.”

Sjoerd Mossou prees Kenny Teijsse om zijn hartveroverende inzet. Joeri Mulder zocht de oorzaak van de zege niet zozeer bij het falende Feyenoord als wel bij het energieke Go Ahead. En de opvallendste uitspraak deed Ron Jans in Studio Voetbal. „Ik mag het in Zwolle niet zeggen, maar ik heb genoten van Go Ahead.”

„Dat is mij allemaal ontgaan”, meldt De Koning maandagochtend. „Maar het is natuurlijk altijd leuk om complimenten te krijgen. We hebben die ook afgedwongen. Alle puzzelstukjes pasten in elkaar.”

De Koning constateert dat zijn tactiek voor 80 à 85 procent goed is uitgevoerd. Een defensief blok van zeven, met daarvoor Marcel Ritzmaier, als architect van een aanval met drie snelle speerpunten, Jarchinio Antonia, Darren Maatsen en Randy Wolters. „In de laatste fase van de wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe, maar we zijn niet echt in gevaar geweest. Deze drie punten hadden we heel hard nodig. Een heel mooie bonus.”

De technische staf en de spelers van Go Ahead genieten maandag van een vrije dag als beloning voor de topprestatie. De formatie uit Deventer klom door de zege op Feyenoord van de laatste naar de veertiende plaats in de eredivisie.