Volledig scherm
Theo Zwarthoed. © Pro Shots

Honderdste gang naar het net in de eredivisie

DEVENTER - Theo Zwarthoed incasseerde zaterdag in Almelo zijn honderdste tegentreffer in de eredivisie. Daar staat tegenover dat aanvaller Jarchinio Antonia van Go Ahead Eagles enkele positieve wapenfeiten liet noteren.


De eerste treffer die Samuel Armenteros zaterdag maakte, was de honderdste tegengoal voor Zwarthoed op het hoogste niveau. Omdat de aanvaller van Heracles er nog een goal aan toevoegde, staat de teller van de Volendammer inmiddels op 101. Hij keepte ook voor AZ en Excelsior in de eredivisie. Vier van de laatste zes tegengoals van Go Ahead in de competitie werden gemaakt met een schot van buiten het strafschopgebied.

Snelste uitdoelpunt
Jarchinio Antonia, die in de zeventiende minuut toesloeg in Almelo, maakte het snelste uitdoelpunt in de eredivisie voor Go Ahead sinds 9 november 2013. Toen was het ook Antonia die scoorde. Hij deed dat in de tiende minuut van de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-4). Hij vierde die triomf tijdens zijn eerste dienstverband met de Deventer club.

Antonia maakte sinds zijn terugkeer bij Go Ahead twee eredivisiegoals (op rij) in acht wedstrijden, evenveel als in 47 eredivisieduels voor FC Groningen. Zes van de laatste acht eredivisietreffers van Antonia waren tevens het openingsdoelpunt van de wedstrijd.
Go Ahead Eagles was dit eredivisieseizoen de laatste ploeg die op voorsprong kwam in een uitwedstrijd.