Alex de Jong, talent van Rohda Raalte.
Volledig scherm
Alex de Jong, talent van Rohda Raalte. © De Stentor Ronny te Wechel

Huber (FC Zutphen) en De Jong (Rohda) op stage bij GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft Lars Huber van FC Zutphen en Alex de Jong van Rohda uitgenodigd voor een stage. De talentvolle regionale voetballers mogen zich komende maandag in een testwedstrijd bewijzen bij de eerstedivisionist uit Deventer.

De beide tieners maakten afgelopen seizoen al de overstap naar het eerste elftal van hun club. Huber deed dat als (aanvallende) middenvelder van de Zutphense derdeklasser, terwijl De Jong bij Raalter eersteklasser Rohda als centrale verdediger indruk maakt. 

Het tweetal behoort tot een groep van 26 spelers (16 tot 20 jaar) uit heel Nederland die maandagavond (20.00 uur) op sportpark Zunnebarch in Diepenveen een testwedstrijd spelen. Onder hen talenten van het Rotterdamse Xerxes, ONS Sneek, Westlandia (Naaldwijk), Zeeburgia (Amsterdam), Excelsior’31 uit Rijssen en het Haaksbergense HSC’21.

Meer jeugdteams

Het is de bedoeling dat ongeveer de helft van de spelers de eerste schifting overleeft. Daarmee gaat de technische leiding van de jeugdafdeling na de winterstop verder aan de slag. Komend seizoen gaat GA Eagles immers met meer jeugdelftallen de competitie in en komen er O14, O16, O18 en O21-teams bij. Daarvoor heeft de Deventer club minimaal zestig spelers extra nodig. Daarom volgen de komende maanden ook testwedstrijden in de jongere leeftijdscategorieën.