Indrukwekkend eerbetoon voor zieke Thannhauser bij GA Eagles

VIDEOHet eerbetoon wat GA Eagles de ernstig zieke clubicoon Richard Thannhauser vrijdagavond voor de wedstrijd tegen MVV bracht was indrukwekkend en ontroerend. Tranen en emoties welden op in De Adelaarshorst, het door Thannhauser tot ‘Home of Football’ gestichte voetbalbastion.

De woorden van voorzitter Hans de Vroome, die samen met Thannhauser door een erehaag van familie en vrienden het heilige Deventer gras betrad, raakte niet alleen de oud-perschef en algemeen manager van Go Ahead in het hart. Het You’ll Never Walk Alone waarmee de aanhang Thannhauser – zittend op een stoel op de middenstip - een aangrijpend roodgeel hart onder de riem stak, deed de tranen wellen bij heel wat fans. Het zal zeer waarschijnlijk zijn allerlaatste wedstrijd in de Adelaarshorst zijn, bekende Thannhauser, die zijn 2,5 jaar lange strijd tegen uitgezaaide endeldarmkanker dreigt te verliezen.

Illuster

Thannhauser was van 2002 tot 2013 werkzaam bij GA Eagles en verdiende het eerbetoon. Van dreigende faillissementen, tot promotie naar de eredivisie; De voormalig perschef en algemeen manager van de Deventer club maakte het van nabij mee. En hoewel de nuchtere Apeldoorner zelf ongetwijfeld de schouders ophaalt, verdient Thannhauser een plekje in de rij met illustere Eagles. 

Hart en nieren

,,Het valt me zwaar om jou toe te spreken’’, aldus De Vroome met een brok in de keel. ,,Een man die belangrijk is geweest voor Go Ahead. Je bent voor altijd in ons hart en een Eagle in hart en nieren’’, besloot De Vroome over de man die als voetballiefhebber een vaste volger was van Borussia Dortmund. Bij de Bundesligaclub had hij 38 jaar lang een seizoenkaart. Zoals hij eveneens bij GA Eagles de laatste jaren nagenoeg elke thuiswedstrijd een graag geziene gast. Ook werkte Thannhauser als journalist voor onder meer het Zeeuwse PZC en Twentsche Courant Tubantia.

Volledig scherm
Het eerbetoon aan Thannhauser in de Adelaarshorst. © Dennis Arentsen