Volledig scherm
PREMIUM
Maecky Ngombo is een van de acht buitenlandse spelers bij Go Ahead Eagles © W Vzoeren

‘Internationals’ overspoelen GA Eagles en gaan samen op Nederlandse les

Acht nationaliteiten mag dan net geen clubrecord zijn, met de huidige ‘uitheemse‘ selectie wordt van trainer Jack de Gier dit seizoen een talenknobbel gevraagd. Al gaan de eerste buitenlandse aanwinsten van Go Ahead Eagles sinds afgelopen donderdag in het spelershome wel op Nederlandse les.  

Go Ahead Eagles…. Veel Engelser wordt het niet in het Nederlandse voetbal. De Deventer club koestert het eigen ‘Home of Football’ als het stadion aan de Vetkampstraat ter sprake komt. De volkswijk in de schaduw van de Adelaarshorst dompelt op wedstrijddagen onder in bedwelmende friet- en bierdampen, als ware het een Britse zaterdagmiddag in de Second Division. Met Daniel Crowley en Aaron Nemane waren Engelse voetballers de laatste jaren in meer en mindere mate succesvol bij Go Ahead, waar op het veld de internationale invloed pas sinds deze zomer meer dan ooit zichtbaar is. Met acht verschillende nationaliteiten is de voertaal niet louter Nederlands meer. Een trendbreuk? Nee, dat niet. Een record? Ook nét niet, maar het is sinds donderdagmiddag wel voor het eerst dat er Nederlandse les wordt gegeven in het spelershome van de club en dus gaan de ‘internationals’ van GA Eagles op bekend terrein in de schoolbanken.

  1. Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op
    PREMIUM
    OP RAPPORT

    Avond vol bijzondere momenten levert GA Eagles keurig rapport op

    Het gaat soms hortend en stotend, glibberend en glijdend. Maar ondanks alle fysieke en sportieve hobbels van de eerste competitiemaanden heeft Go Ahead Eagles zich vrijdagavond met een 1-1 gelijkspel tegen een sterk Jong Ajax van een prima kant laten zien. Een goede eerste helft, een minder laatste halfuur. Een eerste profgoal, gemiste kansen en de revanche van een getergde doelman. Trainer Jack de Gier heeft voldoende in handen om de komende maanden de top vijf van de Keuken Kampioen Divisie aan te vallen.