Volledig scherm
Antonia in de wedstrijd tegen Roda JC. © Pro Shots

Jarchinio Antonia krijgt een dagje verlof

DEVENTER - Jarchinio Antonia is donderdag teruggekeerd in Nederland, maar hoefde zich niet op het trainingsveld te melden. Hans de Koning, de trainer van Go Ahead Eagles, gaf hem de oekaze om slaap in te halen.

Antonia kwalificeerde zich in de nacht van dinsdag op woensdag met Curaçao voor de eindronde van zowel de strijd om de Caribbean Cup als de Gold Cup. Het feestvarken zal vrijdag wel weer in Deventer kunnen trainen, maar het is de vraag of hij na alle vermoeienissen op tijd topfit is voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen FC Utrecht (aftrap 18.30 uur). De Koning heeft met Darren Maatsen een adequate vervanger achter de hand.

Het ziet ernaar uit dat Leon de Kogel zijn rentree kan maken. De centrumspits, die op 21 september een enkelblessure opliep en sindsdien uit de roulatie bleef, trainde donderdag volop mee met de groep. Sinan Bytyqi (Kosovo) en Henrik Ojamaa (Estland) sloten aan na hun interlandverplichtingen. Kevin Brands meldde zich beter na een griepaanval.

Lars Lambooij trainde apart van de groep. Hij ging vorige week door zijn enkel. Jerry van Ewijk, die dinsdag aan zijn enkel geblesseerd raakte in het oefenduel met GVVV (2-2), kwam niet op het trainingsveld in actie.