Volledig scherm
Antonia in de wedstrijd tegen Roda JC. © Pro Shots

Jarchinio Antonia naar hogere sferen

DEVENTER - Jarchinio Antonia heeft geschiedenis geschreven met Curaçao, dat zich voor het eerst heeft gekwalificeerd voor de eindronde van de strijd om de prestigieuze Gold Cup, het kampioenschap voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

De rechtsbuiten van Go Ahead Eagles speelde de negentig minuten en de daarop volgende verlenging uit in het beslissende duel met Puerto Rico: 2-4. Het doel van Curaçao werd verdedigd door Eloy Room, oud-keeper van de club uit Deventer.

Curaçao, dat eerder ook Antigua en Barbuda (3-0) klopte, eindigde bovenaan in groep 3. De formatie van bondscoach Remko Bicentini plaatste zich daarmee voor de eindronde van de strijd om de Caribbean Cup en automatisch ook van de eindronde van het Gold Cup-toernooi, dat volgend jaar in de Verenigde Staten wordt gehouden.

Curaçao stond in de rust met 2-0 achter op Puerto Rico, maar sleepte door treffers van Rangelo Janga en Leandro Bacuna toch nog een verlenging uit het vuur. Daarin scoorden Felitciano Zschusschen en Bacuna: 2-4.