Volledig scherm
GA Eagles-speler Jeffrey Rijsdijk © Pro Shots/Eric Pasman

Jeffrey Rijsdijk verkast naar Almere City

Na een verblijf van drie jaar bij Go Ahead Eagles zet Jeffrey Rijsdijk (28) zijn carrière voort bij Almere City FC. Hij tekent een tweejarig contract bij de club van de trainers Jack de Gier en Marco Heering, die ook een verleden in Deventer hebben.

Rijsdijk kreeg eind maart te horen dat zijn aflopende contract formeel werd opgezegd. Hij vertrekt transfervrij uit Deventer. ,,Almere City heeft zich direct na het seizoen gemeld”, meldt hij op de site van zijn nieuwe club. „Dat spreekt me aan. Daarnaast heb ik een heel positief gesprek gehad met trainer Jack de Gier. Hij gaf aan dat hij me graag bij de selectie wilde hebben. Ik wil hier weer lekker gaan voetballen.”

De Koning
Het afgelopen seizoen kwam Rijsdijk tot 25 optredens in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles. ,,Voor de winterstop heb ik alles gespeeld, maar in de tweede seizoenshelft kwam er een nieuwe trainer (Hans de Koning, red.). Die koos voor een ander systeem, waardoor ik minder in actie kwam. Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging in Almere.”

Goed team
Rijsdijk, die in het verleden ook actief was bij FC Dordrecht, FC Groningen en Sparta Rotterdam, heeft een goed gevoel bij de club. ,,Aan alles zie je dat Almere City aan het groeien is. Ik heb een rondleiding door het stadion gehad en dat ziet er fraai uit. Het is niet al te groot, maar de faciliteiten – kleedkamers, fitnessruimte etcetera – zijn gewoon goed. Al twee jaar op rij heeft de ploeg een periodetitel gewonnen en er staat een goed team.”

Rijsdijk hoopt belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. ,,Ik ben een aanvallende middenvelder. Met doelpunten en assists wil ik mijn bijdrage leveren aan de teamprestatie. En dan gaan we zien wat voor moois daar uit voortkomt.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement